ESCALIVADA DE PEBROTS I ALBERGÍNIES

Quins colors i quins sabors !!

Ingredients:

3 pebrots vermells ben molsuts

3 albergínies rodones

6 o 7 alls

oli d’oliva

2 culleradetes de sucre

sal

Preparació:

Escalfem el forn a 180 graus, dalt i baix, safata al centre.

Posem paper d’alumini damunt de la safata del forn.

Rentem i aixuguem els pebrots i les albergínies, els untem un per un, amb una gota d’oli a les mans,  i ho anem posant a la safata. Els enfornem i controlem, quan veiem que la pell s’infla, els girem amb molta cura per no trencar-los, si es torren massa, abaixem una mica el forn, els girem un parell más de vegades i apaguem el forn. Afegim una mica més de paper d’alumini pel damunt i fem un paquet. Els deixem reposar una bona estona dins el forn, els treiem, deixem refredar, els pelem i treiem les llavors. En fem tires no massa primes.

Pelem els alls i els deixem sencers.

En una paella, posem una mica d’oli i quan sigui calent hi dorem una mica, la meitat dels alls i els reservem. Amb aquest oli saltem primer les albergínies i els hi posem la sal i una culleradeta de sucre. Ja les tenim fetes.

Tornem a posar una mica d’oli a la paella i dorem la resta d’alls sencers i els reservem, saltem els pebrots i afegim la sal i la culleradeta de sucre. Ja els tenim fets també.

Ara podem muntar l’escalivada com més ens agradi, en motlles, perolets o bé en una safata plana, acompanyada dels allets. Tinc el costum de posar els alls sencers, perquè són fàcils de treure en cas de que a algú no els agradin.

Desitjo que us agradi, feta d’aquesta manera, de joveneta ja la veia fer així a la meva mare. D’això fà més de cinquanta-cinc anys, gairebé res….!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s