CROQUETES DE POLLASTRE AMB GORGONZOLA

Increïblement bones !!

Ingredients :

1 pit de pollastre

1 ceba mitjana

1 cullerada sopera de formatge gorgonzola

2 ous

1 paquet de pa ratllat

Oli d’oliva o de girasol

Sal

Per la salsa beixamel:

1 1/2 cullerada sopera de mantega

2 1/2 cullerades soperes de farina

400 cc. de llet tèbia

Un pessic de nou moscada

Sal

Preparació :

Pelar i ratllar la ceba.

En una paella fonda o cassola, posem una mica d’oli, salem i rostim el pollastre. Quan estigui cuit treiem qualsevol os que tingui el pollastre, el passem per la picadora i el reservem.

En la mateixa paella sense l’oli del rostit, desfem la mantega i posem la ceba ratllada que es vagi estofan, quan estigui feta, afegim la farina i la deixem coure 2 o 3 minuts sense deixar de remenar, anem abocant la llet i remenant perqué no es fagim grumolls, posem la nou moscada, la sal i el formatge i deixem coure fins que la salsa tingui força consistència.

Afegim el pollastre picat a la salsa, ho barregem tot bé i deixem refredar la pasta en una safata plana, quan sigui freda la tapem amb film de cuina i ho posem a la nevera. Si es fa d’un dia per l’altre, millor.

Preparem dos bols, un amb els ous batuts i l’altre amb el pa ratllat. Amb l’ajut d’una cullera sopera anem fent les croquetes, primer les passem una micona per el pa ratllat, després les passem per l’ou i per ùltim per el pa ratllat, quan les tenim totes a punt, les anem fregin amb l’oli calent, han de quedar daurades per fora i cuites de dins. Les anem girant amb molta cura, les treiem i deixem damunt de paper de cuina uns moments, perqué no quedin olioses, les emplatem i servim calentes.

Amb el toc del formatge queden boníssimes.

Bon profit !!

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s